Descriere
Lapte de cocos organic AROY-D 1L
Ce este laptele de cocos? Cum este facut?
Laptele de nucă de cocos provine din carnea albă a nucilor de cocos maro mature, care sunt rodul arborelui de cocos. Laptele are o consistență groasă și o textură bogată, cremoasă.
Bucătăria thailandeză și alte bucătării din Asia de Sud-Est includ de obicei acest lapte. Este, de asemenea, popular în Hawaii, India și în anumite țări din America de Sud și Caraibe.
Laptele de cocos nu trebuie confundat cu apa de cocos, care se gaseste in mod natural
in nucile de cocos verzi imature. Spre deosebire de apa de cocos, laptele nu apare în mod natural. În schimb, carnea solidă de nucă de cocos este amestecată cu apă pentru a face lapte de nucă de cocos, care este de aproximativ 50% apă.
Există o mulțime de oportunități de a adăuga lapte de cocos în preparate și băuturi.
Laptele este un ingredient de bază în multe feluri de mâncare asiatice, de exemplu.
Laptele de cocos poate merge bine în:
• Cereale. Încercați să înlocuiți laptele tradițional de lapte cu lapte de cocos.
• Smoothies. Folosiți lapte de nucă de cocos în orice smoothie
• Supe. Înlocuiți laptele de nucă de cocos ca bază pentru orice supă cremoasă (laptele de nucă de cocos conservat în grăsimi are mult mai puține calorii decât smântâna) sau adăugați bulion de supă, legume și pudră de curry la o bază de lapte de cocos pentru o supă de inspirație thailandeză.
• Ovaz. Folosiți lapte de cocos ca lichid în fulgi de ovăz.
• Pui curry. Fierbeți o cutie de lapte de cocos și adăugați condimente și pudră de curry. Se amestecă puiul și legumele fierte și se servește cu orez sau quinoa.
În Indonezia, laptele de cocos este utilizat în diverse rețete, de la feluri de mâncare sărate – cum ar fi rendang, soto, gulai, mie celor, sayur lodeh, gudeg și opor ayam – la deserturi dulci – cum ar fi serabi, es cendol și es doger. Soto este omniprezent în Indonezia și este considerat unul dintre preparatele naționale din Indonezia. Este, de asemenea, utilizat în orezul de cocos, un fel de mâncare larg răspândit din sud-estul Asiei, orez gătit în lapte de cocos, care include nasi lemak din Malaezia și nasi uduk din Indonezia.
Laptele de nuca de cocos nu este deloc „lapte”, in sensul ca, in mod normal la asta te gandesti. Este un lichid care se gaseste in mod natural in nuca de nuca de cocos matura, care apartin familiei Palm (Arecaceae). Crema de nuca de cocos, un alt mod de a descrie laptele de nuca de cocos cu grasime completa, este pastrata in „carnea alba de nuca de nuca de cocos”. Uneori, crema de nuca de cocos si apa de nuca de cocos sunt combinate pentru a crea un lapte de nuca de cocos mai neted si mai uniform.
Informatii nutritionale despre laptele de cocos
Daca este un produs sanatos, s-ar putea sa doriti sa il puneti in cosul de alimente sau sa faceti experimente in bucatarie. Faceti acest lucru cu lapte de cocos. Pe langa faptul ca furnizeaza nutrienti si are un gust minunat, alimentatia cu lapte de cocos vine la pachet cu continut de grasimi benefice printre care si acid lauric. Acidul lauric este un acid gras cu lant mediu care este absorbit cu usurinta si utilizat de organism pentru energie.
Acizii grasi din nuca de nuca de cocos sunt in primul rand grasimi saturate, dar nu credeti ca acestia va ridica nivelul de colesterol si cauzeaza leziuni cardiace. In schimb, se stie ca fac de fapt opusul. Continutul laptelui de nuca de cocos va poate ajuta sa scadeati nivelul de colesterol, sa imbunatatiti tensiunea arteriala si sa preveniti atacurile de cord sau un accident vascular cerebral.
Deoarece laptele de nuca de cocos adevarat, cu grasime mare, are un continut ridicat de calorii, este mai bine sa aveti o portie mai mica decat ar fi lapte obisnuit sau apa de cocos.
Lapte de cocos organic AROY-D 1L
Ingrediente:
Extract de cocos* 60%, apa.
*Din plantatii organice monitorizate.
Nu contine alergeni.
Greutate neta: 1L
Tara de origine: Vietnam