Descriere
Foi de dafin GL – 500g
Dafinul (Laurus nobilis) este originar din Orientul Mijlociu, iar in prezent, raspandit in toate zonele mediteraneene inca din antichitate. Este un arbust mereu verde cu frunze usor ondulate pe margini, care se usuca si se folosesc pe post de condiment in diferite retete.
Frunzele sunt foarte apreciate in calitate de condiment. Se prelucreaza prin uscare si se folosesc in arta culinara, in condimentarea si aromatizarea diverselor mancaruri (preparate cu sos marinat), cu adjuvant in industria conservelor de carne si peste, la fabricarea otetului si lichiorurilor, etc.
Frunzele de dafin dau putere gustului de carne. Imediat inainte de a inchide focul, adauga aceasta frunza verde, uscata, care face minuni.
Frunzele de dafin presarate in apa in care faceti baie au un efect benefic asupra pielii, lasand-o fina si matasoasa. De asemenea, sunt recunoscute pentru faptul ca alunga insectele, fiind deseori tinute in faina pentru a tine gandacii la distanta. De asemenea puteti alunga insectele nedorite daca dati foc catorva frunze de dafin si „afumati” casa.
Frunzele de dafin sunt un condiment apreciat inca de pe vremea romanilor. In prezent sunt foarte folosite in bucataria europeana, in special cea romaneasca, pentru a aroma sosurile, tocanitele, orezul, supele si ciorbele. Macinate, frunzele de dafin pot adauga aroma lor minunata tocaturilor de carne ( chiftelute, perisoare, carnati ) , dar mai ales marinatelor.
Ingrediente: foi de dafin uscate.
Provenienta: China
Greutate neta: 1Kg