Descriere
Shirataki noodles 340g
Taitei japonezi subtiri, translucizi, gelatinosi, facuti din ‘yam konjac’. Compusi in mare parte din apa si glucomanan, sunt foarte scazuti in carbohidrati si calorii.
Greutate neta: 340g
Tara de origine: China
Ingrediente
- Apa, pulbere konjac 3,8%, regulator de aciditate: hidroxid de calciu.
Lumea taiteilor asiatici este vastă. Mergeți în orice supermarket asiatic și veți vedea culoarele de tăiței, fiecare cu diferite forme, lungimi și texturi. Tăițeii din Asia sunt mai mult decât un aliment – sunt o parte esențială a culturii cu o istorie de 4.000 de ani. Chiar și lungimea tăiței are o semnificație – ele sunt adesea simboluri ale longevității în mesele de sărbătoare.
Probabil unul dintre cele mai populare alimente din Asia, găsești tăiței în toată regiunea – în special în China, unde sunt o mâncare zilnică. Se găsesc în supe, salate, cartofi prăjiți, umpluți în pâine plată, chifle de primăvară și produse de patiserie prăjite și încorporate în croșete. Tăițeii asiatici sunt distinctivi datorită sortimentului de făină folosită.
Noțiunea că orezul este alimentul esențial în China este înșelătoare, deoarece majoritatea Chinei consumă produse din grâu. Sudul Chinei, cu ploi musonice, oferă condiții perfecte de cultivare a orezului,
în timp ce zona extinsă la nord de râul Yangtze este excelentă pentru grâu. Nordul Chinei, Coreea și Japonia folosesc făină de grâu. Tăiței de hrișcă se găsesc în Japonia și Coreea. China de Sud folosește făină de grâu cu adaos de ou, precum și făină de orez.
Asia de Sud-Est folosește în principal făină de orez, dar și făină de fasole mung. Alți tăiței asiatici sunt făcuți din amidon de cartofi, cartof dulce, boabe de soia, ignam și creveți uscați. Vin uscați, proaspeți, subțiri, groși, plați, rotunzi și în foi rupte. Fiecare țară are moduri similare, dar distincte, de a face tăiței.
Tăiței, simbolul longevității, joacă roluri importante atât în alimentația de zi cu zi, precum și pentru ocazii speciale și sărbători. De exemplu, după nașterea unui copil, în special a unui fiu, familia mamei trimite cadouri pentru noua mamă de făină de grâu sau tăiței de grâu, găini și un coș cu ouă.
Pentru sărbătoarea zilei de naștere, o farfurie cu tăiței lungi subțiri exprimă dorința unei vieți lungi. În Japonia, soba este de obicei ultimul produs mâncat în ajunul Anului Nou. Acest fel de mâncare se numește toshi-koshi, ceea ce înseamnă „trecerea anului” și simbolizează trecerea anului vechi. Este obișnuit ca o persoană care se mută într-un cartier nou să facă cadouri de soba pentru gospodăriile de lângă noua casă.