Go Back
Temaki Zushi (Hand-Rolled Sushi)

Temaki Zushi (Hand-Rolled Sushi)

Portii: 4 Timp de pregatire: aproximativ 30 minute

Ingredients
  

  • Ingrediente:
  • 200 g orez de sushi
  • 2 foi alge nori
  • 50 ml otet de sushi
  • 1 linguriță sos de soia opțional

Instructions
 

  • Umpluturi sugerate:
  • ton conserve cu maioneză, ton, somon
  • omleta tamagoyaki, avocado
  • bastoane de fructe de mare
  • creveții, castravete
  • Condimente opționale:
  • Maioneză, susan alb, Susan negru
  • Wasabi, ardei iuzu kosho
  • Instructiuni si mod de preparare:
  • După ce ați gătit 200 g de orez, amestecați cu 50 ml de oțet de sushi și lăsați să se răcească înainte de utilizare.
  • Pregătiți-vă umpluturile în fâșii subțiri de 10 cm și tăiați foile de alge nori în jumătate.
  • Pe partea aspră de 1 bucată de nori răspândiți orezul de sushi, astfel încât să acopere jumătatea stângă a acestuia. Nu trebuie să răspândiți orezul chiar pe margini.
  • Dacă doriți, presărați niște semințe de susan peste orez pentru o aromă suplimentară.
  • Puneți foaia de alge nori orizontal în mâna stângă (puteți face acest lucru de la început, dar poate fi mai ușor după ce orezul a fost răspândit).
  • Începeți să adăugați orice ingredient în centru deasupra orezului. Puteți utiliza orice combinație, dar somonul și avocado se complimentează adesea bine.
  • Acum să rostogolim temaki. Mai întâi pliați în partea umplută din stânga peste umplutură. Apoi rotiți partea simplă a algelor nori din dreapta, făcând un con cu mâinile. Fixați capătul ruloului cu o bucată presată de orez umed preluat din umplutură.
  • Temaki Zushi dvs. este acum gata de mancat!

Notes

Pofta buna!