Go Back
Kimbop (Korean Sushi)

Kimbop (Korean Sushi)

Portii: 4
Timp de pregatire: aproximativ 60 minute
Prep Time 1 hour
Servings 4

Ingredients
  

  • Ingrediente:
  • 1 cană orez alb glutinos orez sushi
  • 1 ½ cana de apă
  • 1 lingură ulei de susan
  • Sare dupa gust
  • 2 ouă bătute
  • 4 foi sushi nori alge uscate
  • 1 castravete tăiat în fâșii subțiri
  • 1 morcov tăiat în fâșii subțiri
  • 4 felii de brânză prelucrată americană tăiate în fâșii subțiri
  • 4 felii de șuncă gătită tăiate în fâșii subțiri
  • 2 lingurițe ulei de susan

Instructions
 

  • Instructiuni si mod de preparare:
  • Clătiți orezul într-o strecurătoare sau într-un colizor până când apa curge limpede. Combinați orezul cu apa într-o cratiță. Se aduce la fierbere, apoi se reduce căldura la scăzut; se acoperă și se fierbe până când orezul este fraged, 12 până la 14 minute. Întindeți orezul fiert pe o foaie de copt pentru a se răci. Se condimentează cu 1 lingură de ulei de susan și sare.
  • În timp ce orezul se fierbe, toarnă ouăle într-o tigaie la foc mediu-înalt și lasă să gătească fără a agita sau întoarce pentru a obține un strat plat de ou fiert. Când oul este complet gătit, scoateți din tigaie și puneți deoparte pe un fund de lemn pentru a se răci.
  • Separați foile nori pe o suprafață plană și împărțiți orezul răcit între ele, lăsând doar o fâșie de jumătate de centimetru de alge marine în partea de sus a fiecărei foi. Aranjați fâșii de ou, castraveți, morcov, brânză și șuncă în straturi subțiri deasupra orezului. Începând cu partea de jos a fiecărei foi de nori, folosiți o saltea din sushi de bambus pentru a rula cu fermitate fiecare piesă într-o formă cilindrică. Ungeți fiecare sul cu 1/2 linguriță de ulei de susan și tăiați în șase bucăți uniform.
  • Pofta buna!