Go Back
vietnamese chicken meatballs 1

Vietnamese Chicken Meatballs

Portii: 4, Timp de pregatire: aproximativ 55 minute

Ingredients
  

  • Ingrediente:
  • 500 g pui tocat
  • 45 g sos de pește
  • 1/2 ceapă tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi tocati fin
  • 1 tulpină lemongrass
  • 50 g coriandru tocat
  • 15 g menta tocata
  • 1 1/2 lingură amidon de porumb
  • 1/2 lingură sare
  • piper negru proaspăt dupa gust
  • zahăr granulat pentru rularea chiftelelor aproximativ 1/4 cană

Instructions
 

  • Instructiuni si mod de preparare:
  • Se amestecă puiul cu restul ingredientelor, cu excepția zahărului într-un bol mare. Se amestecă bine, dar cu blândețe, pentru că dacă ai suprasolicitat carnea, chiftelele tale vor fi dure.
  • Folosind mâini ușor umede, rostogoliți amestecul în chiftele de mărimea mingii de golf, puneți pe o farfurie și lăsați-le să stea la frigider pentru o jumătate de oră sau cam așa ceva - am găsit amestecul puțin umed, dar s-a configurat perfect după o odihnă în frigider. .
  • Preîncălziți cuptorul la 200 °C
  • Scoate chiftelele din frigider și garnisește o foaie de copt cu hârtie pergament. Se rulează ușor fiecare chiftelă în zahăr și se așază pe pergament.
  • Coaceți chiftelele în centrul cuptorului timp de 15 minute, agitand tigaia de câteva ori pentru a vă asigura că se vor rumeni.
  • Poți face orice cu aceste mici chiftele. Acestea ar fi minunate ca ambalajele de salată (ca rețeta originală), într-o sub-inspirație thailandeză, pe orez, le puteți înmuia în sos dulce de chili sau in oricare alt mod dupa gusturile fiecaruia.

Notes

Pofta buna!