Pulpe de pui dezosate sau piept de 200 gfeliate în bucăți subțiri de mărunțire
3linguri de sos de soia light
1linguriță ulei de susan
vârf de piper alb măcinat
2linguriți ulei vegetal
4căței de usturoitocati mărunt
100gbroccoli chinezescgai larn, tăiat în bucăți de dimensiuni mușcate
1Tăiței de orez de casă sau 350 de taitei de orez proaspăt cumpărați la magazin
2lingurițe de sos de soia dark
½lingură de zahăr
praf de ardei iute pentru a servi
Pregatire Taitei de orez de casa sau Taitei UDON
amestec pentru 2 persoane
1cană făină de orez
1/3cana amidon tapioca
1lingură sare de mare
1¼cani de apaplus suplimentar la nevoie.
ulei vegetal
Oțet de ardei iute:
¼cană oțet alb
1ardei roșu lungfeliat fin
Pentru a face oțet de ardei iutecombinați ingredientele și dați deoparte.
Instructions
Instructiuni si mod de preparare:
Pasul 1 Aluatul pentru taitei
Puneți făina de orez, amidonul tapioca și sarea într-un bol mare și bateți pentru a combina. Adăugați ½ cană de apă și bateți. Apoi adăugați încă o jumătate de cană de apă și amestecați puternic. Adăugați ¼ ceașcă finală de apă și verificați consistența. Ar trebui să fie consistența unui lapte subțire de nucă de cocos. Lasati la dospit 30 de minute.
PASUL 2
Ungeți fundul a două cutii de tort cu ulei vegetal. Verificați din nou consistența amestecului de orez și adăugați 1-2 linguri de apă, dacă este nevoie. Se toarnă într-un strat subțire din amestecul de făină de orez (nu mai mult de 2mm) într-una dintre coșurile de tort. Așezați cositorul peste o cratiță cu apă clocotită și acoperiți cu un capac. Aburim 3-4 minute sau până când este setat. Ungeți partea superioară a foii de tăiței cu ulei.
PASUL 3
Îndepărtați cositorul de pe foc și tăiați foaia de tăiței în șuvițe groase. Scoate taiteii din cositorul de tort și așezați-o pe o tavă unsă. Repetați până când amestecul este terminat.
INSTRUCȚIUNI PENTRU PAD VEZI MAI JOS:
Puneți puiul într-un bol mare, cu 1 lingură de sos light de soia, ulei de susan și piper alb. Amestecă pentru a combina. Se pune deoparte să se marineze timp de 10 minute.
Încălziți uleiul într-un wok sau o tigaie la foc mediu-înalt. Adăugați usturoiul și amestecați timp de 30 de secunde. Adăugați puiul și amestecați până când sunt aproape fierte. Adăugați broccoli chinezesc și amestecați pentru încă un minut.
Adăugați taiteii, sosul de soia dark, restul de 2 linguri de sos de soia light și zahăr. Se amestecă până se combină bine.
Notes
Se servește cu oțet de ardei iute și pudră de ardei iute. Pofta buna!