Instructiuni si mod de preparare:
Clătiți orezul într-o strecurătoare sau într-un colizor până când apa curge limpede. Combinați orezul cu apa într-o cratiță. Se aduce la fierbere, apoi se reduce căldura la scăzut; se acoperă și se fierbe până când orezul este fraged, 12 până la 14 minute. Întindeți orezul fiert pe o foaie de copt pentru a se răci. Se condimentează cu 1 lingură de ulei de susan și sare.
În timp ce orezul se fierbe, toarnă ouăle într-o tigaie la foc mediu-înalt și lasă să gătească fără a agita sau întoarce pentru a obține un strat plat de ou fiert. Când oul este complet gătit, scoateți din tigaie și puneți deoparte pe un fund de lemn pentru a se răci.
Separați foile nori pe o suprafață plană și împărțiți orezul răcit între ele, lăsând doar o fâșie de jumătate de centimetru de alge marine în partea de sus a fiecărei foi. Aranjați fâșii de ou, castraveți, morcov, brânză și șuncă în straturi subțiri deasupra orezului. Începând cu partea de jos a fiecărei foi de nori, folosiți o saltea din sushi de bambus pentru a rula cu fermitate fiecare piesă într-o formă cilindrică. Ungeți fiecare sul cu 1/2 linguriță de ulei de susan și tăiați în șase bucăți uniform.
Pofta buna!