Go Back
Seared beef with green tea noodles and miso dressing

Seared beef with green tea noodles and miso dressing

Portii: 4
Timp de pregatire: aproximativ 15 minute
Prep Time 15 minutes
Servings 4

Ingredients
  

  • INGREDIENTE
  • 4 x 150g beef fillet steaks
  • Ulei de măsline pentru a unge carnea
  • 200 g soba de ceai verde sau taitei soba obișnuiți
  • 2 lingurițe ulei de susan
  • 1/4 cană 3 linguri pastă miso
  • 1/3 cană 80 ml mirin (vin de orez japonez)
  • 3 cepe de primăvară tăiate sub formă de felii subțiri pe diagonală
  • 2 lingurițe semințe de susan ușor prăjite

Instructions
 

  • Instructiuni si mod de preparare
  • 1.Ungeți carnea cu ulei și condimentați. Se încălzește o tigaie mare sau o tigaie cu chargrill la foc mare. Gătiți friptura timp de 3 minute pe fiecare parte pentru rar (sau până sunt gătite după bunul plac). Se îndepărtează, se acoperă vag cu folie și se odihnește 5 minute.
  • 2.Între timp, gătiți tăițeii conform instrucțiunilor din pachet. Clătiți sub apă rece, scurgeți bine, apoi aruncați cu ulei de susan într-un bol mare și dați deoparte.
  • Mixati pasta miso și mirin într-o tigaie mică la foc mediu până este încălzit. Feliati friptura in felii subtiri sau dupa bunul plac, apoi se arunca peste taiteii gatiti cu mixura de mai sus și ceapa verde. Se serveste orant cu seminte de susan.
  • Pofta buna!