Go Back
BBQ Pork Chashu

BBQ Pork Chashu

Portii: 4-6
Prep Time 45 minutes

Ingredients
  

  • Ingrediente
  • 1,3 kg de piept burta de porc
  • 500 ml sos de soia
  • 1 L apă
  • 200 ml de sake de gătit vin japonez
  • 50 ml sos mirin
  • 110 g zahăr
  • 2 căței de usturoi
  • 2 bucăți de ghimbir
  • 1 praz

Instructions
 

  • nstructiuni si mod de preparare
  • Rulati pieptul de porc într-un sul si legati-l cu sfoara, păstrând pielea la exterior.
  • Tăiați și cojiți usturoiul și ghimbirul. Decupati secțiunea albă a prazului, vom folosi doar secțiunea verde în această rețetă. Puteți pastra partea albă pentru o altă rețetă sau o puteți folosi ca garnitură pentru ramen(taitei), dacă doriți.
  • Într-o tigaie mare adăugați sosul de soia, apa, sake-ul de gătit, sosul mirin, zahărul, usturoiul, ghimbirul și prazul și amestecați împreună pe o flacără medie. Apoi adăugați pieptul de porc rulat anterior.
  • Dacă aveți un capac mai mic decat tigaia, puneti-l deasupra, daca nu o bucată de pergament sau folie de aluminiu deasupra cu câteva găuri înfipte în ea. Reduceți căldura la aragaz și lăsați la foc mic timp de 3-4 ore. Amintiți-vă, gătiți-l scăzut și gătiți-l lent - acest lucru ii păstrează suculenta, si de asemenea, asigură că marinada este absorbită în carne.
  • Incercati carnea de porc cu betisor de bambus. Dacă betisorul strapunge carnea ușor, atunci pieptul de porc este gătită. Se răcește și apoi se lasă să se marineze în sos peste noapte la frigider.
  • Scoateti carnea de porc din lichid și înfășurați-o intr-o folie alimentara, refrigerati-o pana cand este gata de utilizare.
  • Feliați-o subțire și serviți cu tăiței ramen, orez cald sau salate.
  • Pofta buna!