Go Back
Chinese Spinach and Peanut Salad

Chinese Spinach and Peanut Salad

Timp de pregatire: aproximativ 20 minute Portii: 3 persoane
Prep Time 20 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • Ingrediente
  • 500 de grame spanac capetele indepartate
  • 1 cană de arahide crude
  • 1 lingură ulei de arahide sau ulei vegetal
  • 2 linguri oțet negru chinezesc
  • 1 linguriță sos de soia ușor
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurițe de ghimbir tocat mărunt
  • semințe de susan alb prăjite pentru decorare opțional

Instructions
 

  • Instructiuni si mod de preparare
  • Puneti un vas mare de apă la fiert. Se adaugă spanacul și se gătește la foc mediu până se gătește, aproximativ 2 minute. Scurgeți spanacul și lăsați deoparte să se răcească.
  • Adăugați ulei și alune într-un wok (sau o tigaie mică). Se încălzește la foc mediu și se amestecă cu spatula continuu, până când alunele devin maro închis și marginile se rumenesc. Opriți imediat căldura și transferați alunele pe o farfurie pentru a se răci.
  • Combinați oțetul negru, sosul de soia ușor, zahărul, sarea și ghimbirul într-un bol mic, amestecați bine și dați deoparte.
  • Când spanacul este suficient de rece pentru a face față, stoarceți apă din el cu ambele mâini. Tăiați spanacul în bucăți de aproximativ 8 centimetri (3 inci) lungime și transferați în mai multe boluri mici de servire.
  • Chiar înainte de servire, peste spanac adaugati arahide și stropiti cu sosul de oțet. Garnisiți cu semințe de susan și serviți imediat.
  • Poftă bună!