Kung Pao Chicken
Timp de pregatire: aproximativ 25 minute
Portii: 4 persoane
Prep Time 25 minutes mins
- Ingrediente
- 450 g piept de pui dezosat fara piele taiat cuburi
- 1 lingură amidon de porumb
- 2 lingurițe ulei de susan
- 3 linguri ceapa verde tocate
- 3 căței de usturoi tocati
- ½ linguriță fulgi de ardei roșu zdrobit
- ½ linguriță de ghimbir pudră
- 2 linguri de oțet vin de orez
- 2 linguri sos de soia
- 2 lingurițe de zahăr
- 1/3 cană alune prăjite uscate
Instructiuni si mod de preparare
Amestecati pieptul de pui și amidonul de porumb într-un bol mic. Încălziți uleiul de susan în wok la foc mediu, adăugați puiul și amestecați, prăjiți 5-7 minute sau până nu mai este roz. Scoateți puiul din wok.
Adăugați ceapa verde, usturoiul, fulgii de ardei roșu și ghimbirul praf in wok și amestecați timp de 15 secunde.
Combinați oțetul, sosul de soia și zahărul într-un bol mic. Se amestecă bine și se adaugă sosul în wok.
Se adauga puiul în wok și se acoperă cu sos. Se amestecă alune prăjite. Încălziți bine. Adăugați cu ceapă verde suplimentară dacă doriți și serviți cu orez alb.
Poftă bună!