Go Back
Sticky Chinese Pork Belly

Sticky Chinese Pork Belly

Prep Time 15 minutes
Servings 4

Ingredients
  

  • Ingrediente
  • 1 kg burtă de porc taiata felii subtiri cam cat degetul aratator
  • 4 cani supa pui/legume
  • 1 ghimbir bucată de mărimea degetului mare, decojit și tocat fin
  • 3 căței de usturoi decojiți și tocați în jumătate
  • 1 lingură vin de orez
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 vârf de sare și piper
  • 1 ghimbir bucată de mărimea degetului mare, decojit și tocat
  • 1 ardei iute tocat fin
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri zahăr brun
  • 3 linguri sos de soia închis
  • 1 linguriță pasta lemon grass

Instructions
 

  • Instructiuni si mod de preparare
  • Se fierbe carnea de porc timp de 2 ore cu supa, usturoi, ghimbir, vin de orez și puțin zahăr. Dup ace s-a fiert, feliati carnea in fasii mai subtiri.
  • Prajiti carnea in putin ulei pana se rumeneste(aproximativ 4 minute)
  • Intre timp pregatim sosul. Intr-un bol punem sosul soia, ardeiul iute, zahărul, lemongrassul, mierea, ghimbirul, sare si piper, pe care le amestecam bine. Sosul obtinut se toarna in tigaie peste carne. Amestecam pana cand sosul se ingroasa si devine lipicios.
  • Se ia de pe foc și se servește cu niște orez și legume verzi.
  • Poftă bună!