×

CUM CUMPAR

1 Login & creeaza cont nou.
2 Vizualizeaza comanda.
3 Plata & transport

Dacă aveți în continuare probleme, vă rugăm să ne anunțați, prin trimiterea unui e-mail la comenzi@dragonfood.ro . Multumim!

PRELUARI COMENZI

Lun-Vin 9:00AM - 6:00AM
Sam - 9:00AM-5:00PM
Duminica - comenzi e-mail!

FORGOT YOUR DETAILS?

Ciuperci urechi de lemn 100 grame

14,00 lei

Livrare in 24 de ore.

Ciupercile sunt deshidratate. 

Categorie:

Descriere Produs

Ciupercile urechi de lemn sunt bogate în fier și  vitamine B, C și D.  Ele dețin  proprietăți antitumorale și reduc  nivelul colesterolului din sânge. Le poți consuma în supe sau la tigaie dar și în combinație cu diverse produse. Ele  absorb gustul și aroma celorlalte ingrediente din mancare. Pentru a le folosi, mai întâi se lasă la înmuiat în apă rece aproximativ 40 – 60 de minute.

ATENTIE! Pentru hidratare, se tin 40-60 de minute in apa rece, dupa care se spala bine cu mana in apa rece prin strangere si agitare in mana. Acest lucru este necesar pentru a scapa de resturile de pamant si nisip. 

Pentru 1-2 portii este suficient un pumn mic de ciuperci. Nu puneti tot kilogramul la hidratat, decat daca vreti sa hraniti 3-4 familii odata. 🙂

Fotografia este doar cu titlu de prezentare.

Despre Ciupercile Urechi de Lemn

Cu culorile lor palide, de gri-brun sau negru,  si textura cauciucata, ciupercile din lemn nu seamana deloc cu ciupercile standard de culoare alba sau maronie pe care le vedeti la ordinea zilei, fiindca acestea nu au palarie sau tulpina. Ciupercile urechi de lemn, cunoscute prin unele parti ale asiei drept urechi de copac sau ciuperci negre, sunt cel mai frecvent vandute uscate si sunt foarte populara in bucataria asiatica. 

Cum le preparam?

Clatiti ciupercile urechi de lemn proaspat achizitionate si indepartati orice bucata de radacina ramasa. Dupa ce le puneti la rehidratat, observati cum culoarea exterioara a ciupercilor negre se va lumina si dimensiunea lor sa se va dubla. Apoi le puteti adauga la supe, cartofi prajiti, la mancarurile stir-fry sau chiar in salate si multe alte feluri de mancare. Dupa preparare, textura crocanta si culoarea inchisa si catifelata a ciupercilor va adauga un element neobisnuit si interesant chiar si pentru cel mai de baza fel de mancare.

Ciupercile din ureche de lemn sunt o sursa foarte buna de fier si proteine ​​si sunt bogate in fibre, oferind aproape jumatate din cantitatea recomandata de fibre zilnice pentru un adult . Ciupercile din ureche de lemn sunt, de asemenea, o buna sursa de vitamine B1 si B2.

Ciupercile urechi de lemn sunt populare pentru capacitatea lor de a adauga textura la supe si pentru faptul ca pot absorbi aromele din jur, mai ales la gatirea stir-fry.  In afara Chinei, ciupercile urechi de lemn se gasesc cel mai frecvent in forma lor uscata.

Informații adiționale

Greutate 100 g
TOP